Конгрес США ухвалив масштабний закон щодо посилення контролю за продажем зброї

Конгрес США ухвалив масштабний закон щодо посилення контролю за продажем зброї

Укрінформ
Палата представників США слідом за Сенатом ухвалила один із наймасштабніших за останні роки двопартійний законопроєкт, який запроваджує суттєві кроки у відповідь на зростання насильства з використанням вогнепальної зброї.

Документ підтримали 234 законодавці, у тому числі всі присутні демократи та 14 республіканців, які традиційно підтримують інтереси «збройного лобі» в Конгресі США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Напередодні законопроєкт підтримав Сенат – 65 голосами проти 33-ох.

Ініціатива, зокрема, передбачає розширення вимог для перевірки покупців зброї, зокрема їхнього психічного здоров’я. Документ також заохочує штати приймати рішення, що дозволятимуть судам тимчасово вилучати зброю у людей, які вважаються небезпечними. Крім того, передбачається нова кримінальна відповідальність за закупівлю зброї для тих, кому це не дозволено, а також за незаконний обіг зброї.

Читайте також: В американській школі сталася стрілянина, одна людина загинула

Водночас передбачається фінансування на охорону психічного здоров’я громадян, а також на програми шкільної безпеки та запобігання насильству.

Актуальність прийняття подібного законопроєкту з одного з найбільш політизованих питань у США посилилась після серії нападів на американські школи, магазини та громадські місця. Зокрема, місяць тому у містечку Увалд, штат Техас, нападник застрелив 19 учнів і двох учителів. Раніше у масовій стрілянині в Баффало, штат Нью-Йорк, загинули 10 осіб.

Читайте також: Уряд Канади хоче заборонити продаж короткоствольної зброї у країні

Щоби закон набув чинності, його має підписати президент США. Очікується, що документ без зволікань надійде на затвердження главі Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-