Уряд Канади хоче заборонити продаж короткоствольної зброї у країні

Уряд Канади хоче заборонити продаж короткоствольної зброї у країні

Укрінформ
На тлі кривавої стрілянини у школі в Техасі, уряд Канади вніс до парламенту законопроєкт, яким пропонується суттєво посилити контроль за обігом вогнепальної зброї у країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Зазначається, що у разі ухвалення нового законопроєкту, у Канаді буде запроваджено заборону на купівлю короткоствольної зброї та збут магазинів, місткістю понад п'ять набоїв. Окрім цього, уряд хоче отримати право позбавляти ліцензій на володіння зброєю осіб, які брали участь у домашньому насильстві або кримінальних правопорушеннях.

Читайте також: До Канади чартером прилетіли понад 300 українських біженців

Під забороною у Канаді можуть опинитися й деякі види іграшкової зброї, візуально схожої на вогнепальну, зокрема зброя для страйкболу.

“Оскільки вона схожа не справжню зброю, поліція мусить ставитися до неї, як до справжньої. Це призводить до трагічних наслідків”, - пояснив під час пресконференції в Оттаві міністр юстиції Канади Девід Ламетті.

Хоча Ліберальна партія Джастіна Трюдо не має більшості у парламенті Канади, вона входить у коаліцію із лівацькою Новою демократичною партією, тож внесений законопроєкт має значні шанси бути ухваленим.

Нагадаємо: минулого тижня поліція у Торонто застрелила чоловіка, озброєного пневматичною зброєю, зовні схожою на справжню.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в американському містечку Увалді в штаті Техас трапилася стрілянина у молодшій школі, унаслідок якої загинуло 19 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-