Мішель пояснив, коли статус країни-кандидата буде підтверджений для Грузії

Мішель пояснив, коли статус країни-кандидата буде підтверджений для Грузії

Укрінформ
Лідери ЄС прийняли сьогодні рішення надати європейську перспективу Україні, Грузії та Молдові, при цьому Україна і Молдова отримали статус країн-кандидатів, а для Грузії такий статус буде підтверджений після виконання пріоритетів, визначених Єврокомісією.

Про це сьогодні у Брюсселі за підсумками розгляду лідерами європейських країн заявок на членство в ЄС від України, Молдови та Грузії заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми визнали європейську перспективу для України, Молдови і Грузії, та вирішили надати статус кандидатів Україні і Молдові. Ми готові надати статус країни-кандидата для Грузії, щойно визначені пріоритети будуть виконані. Це історичний момент, який дозволяє нам визначати контури Європейського Союзу, шляхом надання статусу країн-кандидатів, враховуючи всі думки та доповіді, які були підготовлені та ще готуватимуться Європейською Комісією. В політичному вимірі це дуже потужне послання нашої єдності та рішучості», - сказав Шарль Мішель.

Читайте також: Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Він зауважив, що перед початком пресконференції мав можливість спілкування з Президентом Зеленський, і невдовзі лідери матимуть розмови з Президентами Грузії та Молдови.

Крім того, за словами Президента Європейської Ради, європейські лідери у підсумковому документі зустрічі погодили продовження фінансової та військової допомоги для України у протистоянні російській агресії. Лідери також визначили шляхи реагування на наслідки цієї російської агресії, включаючи продовольчу небезпеку та всі питання, пов’язані з енергетикою.

Читайте також: Україна довела, що заслуговує на статус кандидата в ЄС - фон дер Ляєн

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувся саміт ЄС, учасники якого на вищому рівні розглянули заявку на членство в ЄС України, Молдови й Грузії.

Як уточнив Президент Європейської Ради, Україна й Молдова отримали статус країн-кандидатів, в той час, як такий статус для Грузії буде підтверджений після виконання пріоритетів, що були визначені Європейською Комісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-