США закликають ООН завадити спробам росії викривити історію на свою користь

США закликають ООН завадити спробам росії викривити історію на свою користь

Укрінформ
Сполучені Штати засудили спроби російської пропаганди викривити історію з метою виправдання агресії рф проти України й інших сусідніх країн та закликали ООН зайняти подібну позицію.

З відповідною заявою виступив у вівторок в Радбезі ООН заступник глави місії США при ООН посол Річард Міллс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми рішуче відкидаємо спроби росії викривити історію у своїх цілях і закликаємо Раду вчинити так само», - наголосив представник США.

Міллс підкреслив, що дезінформація, зловживання інтернетом, поширення російською пропагандою мови ненависті підживлює насильство в Україні.

Він нагадав, що члени РБ ООН уже відкидали брехливі наративи росіян й дезінформацію про Україну та інші сусідні країни про начебто існування там «неофашистів» та «неонацистів». У цьому зв’язку представник США закликав Радбез надалі захищати Статут ООН та протистояти російській брехні правдою.

Читайте також: Генпрокурор США прибув з неанонсованим візитом в Україну

Американський дипломат також звернув увагу, що деякі країни в Раді Безпеки закликали «всі сторони» до мирного врегулювання конфлікту в Україні. «Але вони ігнорують, що одна сторона – росія розпочала цей конфлікт незаконним вторгненням і нападом на сусіда. росія одноосібно несе відповідальність за цю війну, росія сама почала цю війну, і вона сама може покласти цьому край», - наголосив представник США при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН зібралася на засідання, присвячене проблемі підбурювання до насильства як однієї з причин російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-