МЗС Естонії викликало «на килим» посла росії через порушення повітряного кордону

МЗС Естонії викликало «на килим» посла росії через порушення повітряного кордону

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла росії в Естонії для висловлення протесту та вручення ноти про порушення естонського повітряного кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

Зазначається, що увечері 18 червня вертоліт прикордонної охорони росії Мі-8 порушив повітряний простір Естонії на Південному Сході країни в районі Койдула, а сам інцидент тривав близько двох хвилин.

Віцеканцлер Рейн Таммсаар, який зустрівся з послом росії, вручив йому ноту про порушення повітряного кордону.

Він також ще раз наголосив, що росія серйозно порушила міжнародне право, вторгнувшись в Україну, продовжує масові вбивства та причетна до масової депортації українців до росії.

МЗС Естонії закликає росію негайно вивести свої війська з України, припинити агресію та поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: російського посла викликали «на килим» у МЗС Італії

Таммсаар також висловив солідарність з Литвою, наголосивши, що Литва виконує рішення четвертого пакету санкцій Європейського Союзу. росія повинна перестати загрожувати сусіднім країнам і усвідомити, що агресія росії проти України має високу ціну.

Минулого року російські літаки порушували кордон Естонії п'ять разів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Міністерстві закордонних справ Литви вручили тимчасовому повіреному у справах росії Сергію Рябоконю ноту, в якій роз'яснено застосування обмежувальних заходів Євросоюзу до деяких категорій товарів, що прямують транзитом до Калінінграда.

Фото: SCANPIX/REUTERS/Vasily Fedosenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-