Рішення інтегрувати рф у всі міжнародні структури було помилкою - посол США при ОБСЄ

Рішення інтегрувати рф у всі міжнародні структури було помилкою - посол США при ОБСЄ

Укрінформ
Посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер вважає одним з головних провалів західної політики щодо росії рішення інтегрувати її в усі міжнародні структури, включно з безпековими.

Про це він сказав в інтерв'ю Gazeta.ua, передає Укрінформ.

За словами Карпентера, однією з найбільших помилок було припущення, що курс на модернізацію росії приведе до її демократизації, а в міру того, як рф ставатиме заможнішою, вона перетворюватиметься на дедалі більш відповідального міжнародного гравця.

«Західні країни вирішили інтегрувати росію в усі міжнародні структури, включаючи Світову організацію торгівлі, багаторівневі системи контролю за озброєннями. Попри все це, росія порушила всі норми та принципи міжнародної системи безпеки, міжнародні правила. Це один із центральних провалів західної політики щодо росії», - сказав посол США при ОБСЄ.

Читайте також: Карпентер: Слово «нацист» у рф означає будь-якого українця, котрий не підтримує війну

Коментуючи можливість ефективної співпраці світових інституцій, до яких, окрім демократій, входять і автократії, Карпентер зауважив, що для цього слід подолати багато викликів.

У цьому контексті він підкреслив, що розв’язана росією війна є не лише неспровокованою агресією однієї країни проти іншої, йдеться про базові принципи - міжнародні кордони не можна порушувати силою. Саме таке порушення спровокувало дуже драматичне голосування в Генасамблеї ООН, де 141 країна проти 5 проголосували на підтримку України, зазначив він.

«ОБСЄ вирішує, якою організацією може стати в майбутньому. Єдиний позитивний момент, який бачу з цієї ситуації, що росія стала абсолютно ізольованою. Жодна країна не захищає російську війну проти України. Деякі країни воліють мовчати, але не захищає ніхто», - акцентував Карпентер.

Читайте також: Війною росія намагається придушити ідентичність і культуру України - слухання в Конгресі США

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-