Поклонську призначили радником генпрокурора рф із забороною публічної діяльності

Поклонську призначили радником генпрокурора рф із забороною публічної діяльності

Укрінформ
Наталія Поклонська заявила, що призначена на посаду радника генпрокурора рф Ігоря Краснова з забороною на публічну діяльність та висловлювання.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у своєму ТГ-каналі.

«Мною припиняється ведення соціальних сторінок та будь-яка публічна діяльність. Тепер займатимуся виконанням поставлених генеральним прокурором росії завдань відповідно до федерального закону "Про прокуратуру рф", - написала Поклонська.

У понеділок повідомлялося, що президент рф володимир путін звільнив Наталю Поклонську з посади заступника керівника Росспівробітництва. В указі причину звільнення не названо.

На початку року, в лютому, Поклонська обійняла посаду заступника голови Росспівробітництва. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вона заявила, що літера «Z» символізує горе і трагедію. У квітні глава Росспівробітництва Євген Примаков пообіцяв «зробити висновки» через ці слова Поклонської.

Читайте також: В Одесі затримали колишнього чоловіка Поклонської

До призначення в Росспівробітництво експрокурор окупаційної адміністрації Криму та ексдепутат держдуми рф Наталія Поклонська числилася послом росії в республіці Кабо-Верде.

Міністерство закордонних справ України порушувало перед урядом Кабо-Верде питання про злочинну діяльність Поклонської, оскільки вона розшукується за державну зраду проти України, а також перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії. В результаті 19 січня МЗС рф оголосило, що Поклонська не стане послом у Кабо-Верде «з особистих причин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-