В Одесі затримали колишнього чоловіка Поклонської

В Одесі затримали колишнього чоловіка Поклонської

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали в Одесі колишнього чоловіка так званої ексгенпрокурорки Криму Наталії Поклонської. Він, як керівник фракції партії ОПЗЖ Маріупольської міської ради, проводив інформаційну кампанію на користь росії.

Відповідну інформацію оприлюднило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

За оперативними даними, він є колишнім чоловіком т.з. ексгенеральної прокурорки Криму Наталії Поклонської, яка була однією з головних фігур під час анексії Криму росією.

“Працівники ДБР знайшли зловмисника на орендованій квартирі в Одесі, куди він втік з Маріуполя. Його перевірили через поліграф та встановили ймовірну причетність його до колабораційної діяльності. Наразі депутата передано Службі безпеки України”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поклонська не стане послом Росії у Кабо-Верде

Зазначається, що "політик" пройшов "тернистий" шлях від людини Януковича, Медведчука, Королевської до керівника Маріупольської фракції "Опозиційної платформи - За життя". Він став рупором кремля на сході - виступав за відновлення економічних зав’язків з росією. Сьогодні щодо нього у суді розглядається справа щодо посягання на територіальну цілісність України.

Фото: ДБР

Також зафіксовано, що напередодні військового вторгнення рф затриманий на своїй офіційній сторінці в Фейсбуці написав заклик до повалення чинної української влади.

Затриманому депутату Маріупольської міськради інкримінують проведення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на підтримку держави-агресора, що підпадає під кримінальну відповідальність за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Державна зрада).

Читайте також: Суд в Україні дозволив затримати Поклонську у справі про держзраду

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-