У московському метро затримали більш як 50 учасників антивоєнних акцій

У московському метро затримали більш як 50 учасників антивоєнних акцій

Укрінформ
В рф у московському метро було затримано понад п'ятдесят людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода, яке веде моніторинг правозахисних та протестних ТГ-каналів.

Зазначається, що серед затриманих – політичні активісти, журналісти та інші громадяни, які раніше брали участь в акціях протесту проти російської агресії в Україні. При цьому російська поліція вираховувала людей за допомогою системи розпізнавання облич. Від більшості з затриманих вимагали підписати вручене їм "попередження про неприпустимість протиправних дій", після чого переважно відпускали, але деяких із затриманих протримали у відділках поліції по чотири-п'ять годин, фотографуючи та вимагаючи надати відбитки пальців.

Масові затримання москвичів пов'язані з інформацією, розповсюдженою у різних Телеграм-каналах, про акцію протесту проти війни в Україні, яка нібито мала пройти в центрі столиці 12 червня – у день росії. Звідки з'явилася така інформація – не повідомлялося.

Читайте також: У москві вивісили антивоєнний банер перед будівлею міноборони

У результаті в москві жодної великої акції не відбулося. Кілька людей провели лише поодинокі пікети, які проходять у столиці майже щодня. Так, на Тверській площі затримали пікетувальника Дмитра Коваля, який стояв із плакатом "Свободу політв'язням! Власна думка не злочин", а на Великому Москворецькому мосту – активістку Тетяну Ломакіну, яка провела одиночний пікет проти війни в Україні. На Ломакіну склали адміністративний протокол про дискредитацію дій російської армії.

Декілька пікетників також затримали в санкт-петербурзі. Зокрема біля Гостиного двору затримали активіста Олексія Абдулліна, який стояв з антивоєнним плакатом. У результаті йому також приписали статтю про дискредитацію збройних сил рф.

Читайте також: У Брянській області внаслідок вибухів є пошкодження на нафтопроводі «Дружба» - росЗМІ

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: ОВД-ІНФО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-