У москві вивісили антивоєнний банер перед будівлею міноборони

У москві вивісили антивоєнний банер перед будівлею міноборони

Фото
Укрінформ
У москві в день росії перед міністерством оборони вивісили антивоєнний банер – триколор з написом «Сьогодні не мій день».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі Нова газета. Європа.

Наголошується, що анонімні московські художники розповсюдили заяву, в якій зазначили, що акцію приурочено до дня росії.

«Переможні зведення гостелеканалів, інфографіки опитувань з поправкою на „воєнний час“ та результати референдумів під дулом автомата неминуче створюють лише поспіхом скроєну трикольорову ілюзію нового руского міра, у якому кожен із нас його провідник. Це хибна оптика. Сьогодні просто не наш день. Наш день незалежності, який ми, безумовно, досить скоро відзначимо — стане днем ​​незалежності від імперських амбіцій», — йдеться у заяві художників.

Читайте також: Глава МЗС Латвії у привітанні з днем росії побажав їй поразки у війні

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня 1990 року в росії прийняли так звану «Декларацію про державний суверенітет» і з 1992 року цю дату там святкують як «день росії».

Сьогодні російська опозиція в еміграції запланувала всесвітні вуличні акції проти вторгнення рф в Україну. Вони пройдуть біля російських посольств або на центральних площах міст у більш ніж 70 містах майже 30 країн світу (Австрія, Австралія, Вірменія, Канада, Кіпр, Чехія, Данія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Ісландія, Італія, Японія, Киргизстан, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Південна Корея, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Велика Британія, США).

Читайте також: Жалобний вінок і ворожі кулі: у Києві провели акцію «Останній день росії»

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-