Американський фонд жертв комунізму нагородив Навального медаллю

Американський фонд жертв комунізму нагородив Навального медаллю

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебуває в ув'язненні, став лауреатом Медалі свободи, яку щорічно вручає американський Меморіальний фонд жертв комунізму.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Голос Америки».

Нагороду за опозиціонера отримала його колишня прессекретарка, а нині віцепрезидент створеного Навальним Фонду боротьби з корупцією Анна Ведута. Вона виступила на церемонії у Вашингтоні.

У своєму виступі соратниця Навального наголосила, що зараз "найважливіше для Олексія Навального, для Фонду боротьби з корупцією та для всіх людей у ​​світі – це зупинити війну в Україні". "Наше завдання – розповісти російським людям про те, що насправді відбувається, про жахливі злочини проти цивільного населення, про жахливі втрати російської армії, про те, що сталося в Бучі, про те, що сталося в Ірпені", – сказала Федута.

Читайте також: Суд залишив вирок Навальному без зміндев'ять років колонії суворого режиму

Від імені Навального Федута закликала голів технологічних гігантів повернути скасовану в зв'язку з санкціями можливість таргетувати рекламу на росію, щоби противники війни отримали можливість провести спрямовану на росіян повномасштабну інформаційну кампанію.

Меморіальний фонд жертв комунізму – американська некомерційна організація антикомуністичного характеру, утворена в 1993 році актом Конгресу США. У 2007 році з ініціативи фонду у Вашингтоні було створено меморіал жертв комунізму. Свою нагороду фонд вручає за захист прав людини і протистояння комуністичним та іншим тоталітарним режимам. Навальному вона була присуджена у січні за "сміливе протистояння режиму Володимира Путіна".

Читайте також: Міграційна служба підтвердила, що Президент надав українське громадянство Невзорову

22 березня Олексія Навального було засуджено до дев'яти років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у шахрайстві та неповазі до суду. Наприкінці травня його також звинуватили у кримінальній справі за статтею «Створення екстремістської спільноти», за якою може загрожувати ще 15 років в'язниці.

Наразі опозиціонер утримується в колонії загального режиму ВК-2 у Покрові Володимирської області. До відбування покарання в цій установі Навального засудили у лютому 2021 року по справі «Ів Роше», замінивши умовний термін на реальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-