На конференції EUISS говоритимуть про безпеку і оборону Європи в контексті війни в Україні

На конференції EUISS говоритимуть про безпеку і оборону Європи в контексті війни в Україні

Укрінформ
У Парижі відбудеться щорічна конференція Інституту досліджень безпеки Європейського Союзу (EUISS), присвячена ролі Європи в геополітичному ландшафті, порушеному війною росії проти України.

Про це повідомляється на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що захід об’єднає представників французьких, європейських та міжнародних інституцій, аналітичних центрів та приватного сектору.

“Це дозволить обговорити питання європейської безпеки та оборони до 2030 року, відносини нашого сусідства і місце Європейського Союзу у світі в контексті російського вторгнення в Україну”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що теми конференції підкреслять важливість Стратегічного компаса, справжньої Білої книги європейської безпеки і оборони, схваленої 24 і 25 березня главами держав і урядів Європейського Союзу.

Читайте також: Після війни Україна має бути у центрі нової світової системи безпеки – Єрмак

“Цей амбітний план дій пропонує загальний аналіз загроз, з якими стикаються європейці, і встановлює стратегічні настанови та нові європейські ініціативи, які мають бути реалізовані, з конкретними діями, які супроводжуються точним графіком”, - зазначають в МЗС Франції.

Як повідомлялося, агресія рф проти України стала глобальним зсувом у європейському безпековому середовищі та спонукала ЄС вжити заходи для підвищення власної стійкості, розвитку спроможностей у сферах безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-