Після війни Україна має бути у центрі нової світової системи безпеки – Єрмак

Після війни Україна має бути у центрі нової світової системи безпеки – Єрмак

Укрінформ
Після закінчення російсько-української війни ключові країни світу повинні створити нову систему безпеки у світі, і Україна має бути в її центрі.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сказав в інтерв’ю CNN.

Коментуючи провал Будапештського меморандуму в контексті розв’язаної росією війни проти України, політик зазначив, що наразі у світі не просто не працюють, а «не існують» жодні безпекові гарантії та системи.

Наразі, за словами Єрмака, Україна разом із партнерами, зокрема США, Великою Британією, Францією, Німеччиною, Італією, Туреччиною, перебуває в діалозі щодо створення нової світової системи безпеки.

Читайте також: Статус кандидата у члени ЄС відкриє для України безпрецедентні можливості - Зеленський

«Звісно, після війни та героїчної боротьби українського народу ми маємо абсолютне право бути не лише частиною цієї нової системи, а бути в її центрі, бути одними з лідерів цієї нової системи безпеки у світі», - резюмував Єрмак.

Раніше Президент України Володимир Зеленський під час виступу перед учасниками саміту НАТО закликав країни Альянсу подбати про безпеку в європейському регіоні через сумнів про те, що росія зупинить свої загарбницькі плани на Україні.

Читайте також: Єрмак обговорив із радниками Байдена та Джонсона перспективи переговорів з росією

Він поставив під сумнів здатність практичної роботи п’ятої статті Північноатлантичного договору про допомогу Альянсу країні, яка зазнала збройного нападу, і поставив у приклад те, як Будапештський меморандум не спрацював задля забезпечення миру в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-