Країни Арктичної ради відновлюють роботу без росії

Країни Арктичної ради відновлюють роботу без росії

Укрінформ
Країни-члени Арктичної ради – Канада, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція і США – вирішили відновити регулярні зустрічі, але вже без участі росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві, поширеній МЗС Канади.

Зазначається, що негайно після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ці країни оголосили бойкот російському головуванню в Арктичній раді та призупинили всю діяльність у рамках організації.

«Ми маємо намір частково відновити роботу в Арктичній раді над проєктами, які не передбачають залучення рф. Ці проєкти, включені у робочий план, затверджений усіма вісьмома арктичними державами під час зустрічі у Рейк’явіку, є невід’ємною складовою нашої відповідальності перед народами Арктики, в тому числі корінними», - заявили підписанти.

У заяві стверджується, що «Арктична рада має велике значення для арктичної співпраці». «Ми вивчаємо інші шляхи, які дозволять нам продовжити важливу роботу Ради», - стверджується у документі.

Читайте також: росію виключили з Міжнародного газового союзу

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни світова спільнота запровадила проти росії масштабні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-