Країни Арктичної ради бойкотують головування Росії в Організації

Країни Арктичної ради бойкотують головування Росії в Організації

Заява
Укрінформ
Країни-члени Арктичної ради – Канада, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція і США – виступили зі спільним зверненням, у якому засудили вторгнення РФ в Україну та заявили, що бойкотуватимуть головування РФ в Організації.

Текст заяви оприлюднив у четвер Державний департамент США, передає Укрінформ.

«Основні принципи суверенітету й територіальної цілісності, засновані на міжнародному праві, тривалий час були в основі роботи Арктичної ради, форуму, який зараз очолює Росія. На тлі грубого порушення Росією цих принципів наші представники не поїдуть до РФ на засідання Арктичної ради»,- наголошується в документі.

Крім того, держави-члени організації заявили, що тимчасово призупиняють свою участь у всіх засіданнях Ради та її допоміжних органах до розгляду необхідних умов, які можуть дозволити продовжити роботу з огляду на поточні обставини.

Як повідомляв Укрінформ, неспровоковану агресію Росії проти України вже засудила більшість міжнародних організацій та установ. Генеральна асамблея ООН у середу переважною більшістю ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення РФ в Україну та вимагає від Москви негайно вивести війська з української території.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що цей документ Генасамблеї ООН буде використаний у міжнародних судах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-