Літаку російського «Аерофлоту» заборонили виліт зі Шрі-Ланки

Літаку російського «Аерофлоту» заборонили виліт зі Шрі-Ланки

Укрінформ
Виший господарський суд Коломбо заборонив літаку російської авіакомпанії «Аерофлоту» залишати Шрі-Ланку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцеве видання News First.

Зазначається, що суд ухвалив рішення після розгляду скарги, поданої ірландською компанією Celestial Aviation Trading Limited. Позивач стверджує, що у нього вже є юридичний спір з відповідачем «російські авіалінії», і тому він подав скаргу, вимагаючи заборонити літаку, що належить авіакомпанії-відповідачу, залишати Шрі-Ланку.

Ухвала діятиме до 16 червня.

Читайте також: Найбільший у світі лізингодавець подає проти рф позов за захоплення понад 100 літаків

За даними російського Интерфакс, йдеться про літак типу Airbus A330, який наприкінці квітня отримав російську реєстрацію, а раніше був зареєстрований на Бермудських островах.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін дозволив реєструвати в росії іноземні судна, що знаходяться в лізингу. Видача російських сертифікатів дасть змогу використовувати їх на внутрішніх рейсах.

24 лютого росія почала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Читайте також: Єврокомісія включила до «чорного списку» 21 російську авіакомпанію

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти, у тому числі в авіасфері. Євросоюз запровадив заборону на експорт у росію товарів і технологій, що використовуються в авіаційному та космічному секторах, а також на страхування та технічне обслуговування товарів, пов'язаних з цими галузями.

Авіавиробники Boeing та Airbus заявили про припинення технічного обслуговування та підтримки російських авіакомпаній та постачання їм запчастин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-