Найбільший у світі лізингодавець подає проти рф позов за захоплення понад 100 літаків

Найбільший у світі лізингодавець подає проти рф позов за захоплення понад 100 літаків

Укрінформ
Найбільший у світі лізингодавець повітряних суден AerCap подав страхову претензію на $3,5 млрд, щоб покрити втрату понад 100 своїх літаків, які залишилися в росії після її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Минулого тижня ми подали страхову претензію приблизно на 3,5 мільярда доларів щодо наших літаків і двигунів, які залишилися в росії», – сказав інвесторам головний фінансовий директор Пітер Юхас.

Дублінська компанія мала найбільші ризики у росії серед іноземних лізингодавців, коли західні санкції були введені після вторгнення рф в Україну.

AerCap надала в оренду росії 135 літаків і 14 двигунів, але змогла повернути лише 22 літаки і три двигуни, йдеться у фінансових результатах за четвертий квартал року.

Це допомогло зменшити ризики з 3,1 мільярда доларів наприкінці грудня до 2,5 млрд доларів.

Юхас заявив, що очікує, що страхові претензії лізингодавців щодо Росії будуть оскаржені, враховуючи великі суми на кону у цій галузі.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-