Посли ЄС підтримали шостий пакет санкцій проти росії

Посли ЄС підтримали шостий пакет санкцій проти росії

Укрінформ
Рада постійних представників ЄС ухвалила шостий пакет санкцій ЄС щодо Росії у зв’язку із її неспровокованою агресією проти України, включаючи обмежувальні заходи стосовно постачання нафти проти ключових пропагандистів та олігархів, близьких до кремля.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення оприлюднене на сторінці Французького головування ЄС у Твіттері.

«Україна. Відбулося ухвалення Радою постійних представників ЄС (COREPER II) шостого пакета санкцій відповідно до висновків спеціальної Європейської Ради від 30 та 31 травня. Цей пакет включає суттєвий обсяг санкцій в контексті нових суб’єктів та просторів російської федерації, зокрема, проти членів апарату безпеки та оборони, причетних до масових убивств у Бучі, установ у промислово-технологічному секторі російського агресора, проти олігархів та діючих осіб російської пропаганди та членів їхніх родин», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згаданий пакет санкцій означає також зменшення залежності ЄС від імпорту російської нафти, зокрема, із використанням танкерних перевезень морем. Разом із імплементацією національних рішень з боку Польщі та Німеччини це рішення скоротить на 92% імпорт російської нафти до ЄС уже до кінця поточного року.

Крім того, відповідно до повідомлення, шостий пакет санкцій включає відключення від системи SWIFT іще трьох російських банків та сбербанку, а також банку білорусі.

Санкції продовжили експортні обмеження поставок у росію, зокрема, у нафтовій сфері та у сфері високих технологій, а також обмеження надання послуг для російської нафтопереробної промисловості.

Під санкції потрапили три російські медійні установи за поширення пропаганди.

Крім того, європейським установам заборонено надавати російським операторам будь-які консалтингові послуги.

Цей пакет санкцій має бути формально затверджений Радою ЄС та набуде чинності після оприлюднення в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також: путін має стати свідком стратегічної поразки росії – фон дер Ляєн

Як повідомлялося, лідери ЄС, які протягом 30-31 травня обговорювали військову агресію росії проти України та її наслідки для європейської та світової економіки й безпеки, дійшли компромісного рішення щодо введення ембарго на постачання до ЄС російської нафти, та поширили такі обмеження на доставку нафти з використанням морських шляхів. Для європейських країн, що оточені суходолом і не мають можливості отримувати нафту з інших джерел, тимчасово дозволений імпорт російської нафти з використанням трубопроводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-