Байден і Столтенберг обговорять посилення союзників на тлі агресії рф – Білий дім

Байден і Столтенберг обговорять посилення союзників на тлі агресії рф – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує зустрітися в четвер з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні, де обговорить, у тому числі посилення союзників по НАТО на тлі війни, яку росія розв’язала в Європі.

Про це повідомила в середу під час брифінгу в Білому домі речниця адміністрації Байдена Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент разом із радником з питань національної безпеки Джейком Салліваном матиме зустріч у Білому домі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом»,- заважила речниця адміністрації президента США.

Читайте також: Байден підтвердив передачу Україні систем HIMARS

За її словами, сторони «обговорять заходи з підготовки до саміту НАТО в Мадриді наприкінці червня, а також посилення наших трансатлантичних союзників».

Глава Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг наразі перебуває з візитом у США. В середу він уже провів низку зустрічей, у тому числі з главою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: НАТО проведе засідання через спротив Туреччини прийому Швеції та Фінляндії

Як повідомляв Укрінформ, що 29-30 червня в Мадриді відбудеться саміт НАТО, на якому ухвалюватиметься нова стратегічна концепція безпеки Альянсу. Вона буде спрямована на «підготовку до епохи посилення стратегічної конкуренції з авторитарними державами, такими як росія і Китай».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-