МЗС Чехії викликало російського посла

МЗС Чехії викликало російського посла

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Чеської Республіки у вівторок викликало посла рф Олександра Змєєвського з метою висловити стурбованість щодо використання російською установою дипломатичного майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на чеське зовнішньополітичне відомство.

Зазначається, що нещодавно створена чеським урядом робоча група, яка займається майном, що перебуває у володінні росії, виявила ряд об’єктів нерухомості, котрі викликають сумнів в їхньому використанні для дипломатичних цілей.

Водночас чеська сторона не конкретизувала, про які саме об’єкти йде мова.

«Дипломатичні місії на території іноземної держави повинні дотримуватися не лише Віденської конвенції про дипломатичні зносини, але й правил та законів приймаючої країни», - йдеться в заяві міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського.

За його словами, росія «не робить цього і не поважає верховенство права».

Читайте також: Посла рф в Румунії викликали на «килим» після статті про «гавкіт НАТО»

Раніше повідомлялося, що мерія району Прага-6 чеської столиці внесла пропозицію використати частину порожніх будівель у комплексі посольства рф для потреб українських біженців.

Йдеться насамперед про школу, в якій не ведуться заняття після того, як більшість дипломатів рф минулого року були вислані через «справу Врбетице» (вибухи на складах боєприпасів, влаштовані російськими спецслужбами). Будівлю, на думку чиновників, можна було б використати для організації навчання українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-