ЄС і Міжнародна організація з міграції розробили правила безпеки для переселенців

ЄС і Міжнародна організація з міграції розробили правила безпеки для переселенців

Укрінформ
Європейський Союз спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Міністерством соціальної політики України запустили всеукраїнську комунікаційну кампанію, присвячену безпеці внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає Укрінформ.

Мета кампанії – привернути увагу людей до ймовірних ризиків, пов’язаних з переїздом з охоплених війною регіонів, пояснити основні правила безпеки під час пошуку житла, транспорту, роботи. Адже надзвичайна уразливість людей може призводити до різних форм шахрайства та експлуатації, і навіть до випадків торгівлі людьми.

Організатори закликають пам’ятати про основні правила безпеки, яких слід дотримуватися у різних ситуаціях.

  1. Документи. Надавати документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробити та зберегти копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.
  2. Транспорт. Якщо відомий кінцевий пункт подорожі, повідомити про поїздку рідних чи друзів. Не сідати в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Висилати рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтесь.
  3. Допомога. Приймайти допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.
  4. Спілкування. Не віддавати нікому мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Бути обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.

Станом на кінець квітня внутрішньо переміщених осіб в Україні нараховувалося вже близько 7,7 мільйона.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації України запустило гарячу лінію для переселенців, які перебувають у країнах Європи.

Читайте також: Сотні машин кілька діб не можуть проїхати через блокпост загарбників у Василівці

Таким чином, українські переселенці, які перебувають у країнах Європи, зможуть дистанційно та оперативно отримати всю інформацію про: отримання статусу тимчасового захисту або інші правові підстави перебування на території іншої держави; допомогу із житлом і ресурсами підтримки з працевлаштування для українців; ведення бізнесу в семи країнах ЄС (Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині) та як згодом зробити релокейт в Україну.

Щодо бізнесових питань консультації проводять фахівці центрів «Дія.Бізнес», відкритих у Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-