путін набирає в армію «дідів» - на контракт тепер прийматимуть до 65 років

путін набирає в армію «дідів» - на контракт тепер прийматимуть до 65 років

Укрінформ
Президент росії володимир путін підписав закон про скасування вікової межі для укладання першого контракту про проходження військової служби.

Він опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, повідомляє Укрінформ.

Документ вносить поправки до статті 34 закону "Про військовий обов'язок і військову службу". Згідно з новим законом, тепер виключено віковий ліміт для російських громадян працездатного віку (а також іноземних громадян), за якого їм надається право укладати перший контракт про проходження військової служби. Працездатний вік у росії встановлено до 65 років у чоловіків, до 60 років у жінок.

Раніше було передбачено, що перший договір про проходження військової служби вправі укласти громадяни росії віком від 18 до 40 років, а іноземні громадяни - від 18 до 30 років.

Читайте також: У рф ухвалили закон, що скасовує вікову межу для військових за контрактом

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки потрібні високопрофесійні фахівці. Як заявляли автори поправок, голова комітету держдуми з питань оборони Андрій Картаполов і його заступник Андрій Красов, достатній рівень професіоналізму досягається до 40-45 років.

Як повідомлялося, закон, який скасовує верхню вікову межу для укладання першого контракту зі збройними силами росії, був ухвалений обома палатами російського парламенту 25 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-