У рф ухвалили закон, що скасовує вікову межу для військових за контрактом

У рф ухвалили закон, що скасовує вікову межу для військових за контрактом

Укрінформ
Обидві палати російського парламенту ухвалили законопроєкт, який скасовує верхню вікову межу для укладання першого контракту зі збройними силами росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

У держдумі законопроєкт було ухвалено у першому читанні та в цілому одноголосно. Потім законопроєкт схвалили в раді федерації. За внесення поправок проголосували 159 сенаторів та один утримався.

Відповідно до чинного законодавства, укласти перший контракт на проходження військової служби можуть громадяни росії від 18 до 40 років, а також іноземці віком до 30 років. У пояснювальній записці до нових поправок йдеться, що контракт зможуть укладати люди працездатного віку. Заступник голови міноборони росії Микола Панков пояснив, що йдеться про людей до 50 років. «До якого віку ми тепер можемо брати громадян росії та іноземних громадян на військову службу за контрактом? Можна відповісти абсолютно точно – до 50-річного віку. росіяни, які наразі у запасі як рядові та сержанти, перебувають на військовому обліку до 50-річного віку. Ось, власне, це та категорія, з якою можна працювати», — сказав Панков.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки потрібні високопрофесійні фахівці. На думку авторів поправок – голови комітету держдуми з оборони Андрія Картаполова та його заступника Андрія Красова – достатній рівень професіоналізму досягається у 40-45 років.

Читайте також: Загарбники шоковані, що весь світ підтримує Україну зброєю – перехоплення СБУ

24 лютого з ініціативи президента рф путіна росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти. З іншого боку, Україна отримує різні види сучасної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-