Туреччина передала Фінляндії та Швеції перелік своїх «занепокоєнь»

Туреччина передала Фінляндії та Швеції перелік своїх «занепокоєнь»

Укрінформ
Під час тристоронньої зустрічі в Анкарі турецька сторона передала представникам Фінляндії та Швеції документ, де викладено занепокоєння та очікування Туреччини «щодо питання їхньої підтримки тероризму».

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав журналістам після візиту в Палестину, передає Укрінформ із посиланням на турецьке видання Sabah.

«Ми надали шведській та фінській делегаціям на переговорах чіткий, конкретний документ, де викладено наші занепокоєння та очікування щодо питання їхньої підтримки тероризму… Якщо вони виявлять бажання відповідати нашим очікуванням, ми будемо працювати в рамках того ж механізму», - сказав міністр.

За його словами, документ буде переданий представниками делегацій урядам Фінляндії та Швеції.

«Ми довели документально підтримку, яку вони (Фінляндія та Швеція - ред.) надають Робітничій партії Курдистану (PKK) та курдським загонам народної самооборони (YPG). Ми довели існування різних терористичних організацій, зокрема Революційної народно-визвольної партії-фронту (DHKP-C), PKK/YPG, партії «Демократичний союз» (PYD) і FETÖ», - сказав Чавушоглу.

Також у документі йдеться про санкції, накладені на Туреччину в оборонній промисловості.

Чавушоглу висловив сподівання, що країни відреагують на нього належним чином та найближчим часом переговори продовжаться.

Читайте також: У Балтійському регіоні настав поворотний момент щодо політики безпеки - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня в Анкарі відбулися тристоронні консультації щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО. Напередодні в Анкарі заявили, що виступають за письмове оформлення досягнутих домовленостей, зокрема, з питань непідтримки терористичних організацій та зняття ембарго на оборонні поставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-