ЗМІ: Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу протитанкових ракет Spike Україні

ЗМІ: Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу протитанкових ракет Spike Україні

Укрінформ
Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльською технологією та ліцензією.

Як передає Укрінформ, про таке повідомляє Axios із посиланням на двох представників США та Ізраїлю.

За інформацією видання, заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль зустрівся з генеральним директором міноборони Ізраїлю Аміром Ешелем і порушив питання щодо зусиль адміністрації Байдена, спрямованих на те, щоб змусити країни всього світу постачати Україні зброю.

Читайте також: Ізраїль надасть українським біженцям дозволи на працевлаштування

За словами джерел, Каль запитав в Ешеля, чи дасть Ізраїль дозвіл Німеччини на передачу протитанкових ракет Spike Україні, на що отримав відмову та повідомлення, що Єврейська держава постачатиме Україні лише нелетальне військове спорядження.

За даними джерела, чиновник заявив, що Ізраїль стурбований тим, що загибель російських військових зі зброї ізраїльського виробництва може призвести до того, що рф зашкодить інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії, де вона має великий вплив.

Читайте також: Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Нагадаємо: Ізраїль відправив партію з 2000 касок та 500 захисних жилетів для екстрених та громадських організацій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-