Шольц заявив, що не розуміє країни, які підтримують росію

Шольц заявив, що не розуміє країни, які підтримують росію

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц не розуміє країни, які підтримують росію, що нині веде загарбницьку війну проти сусідньої держави.

Про це він заявив під час пресконференції у Преторії, де перебуває з візитом, передає Укрінформ.

«Щодо війни, яку росія почала проти України, то це агресивна війна. Мета росії – завоювати українську територію, яка не належить росії», - сказав Шольц.

Він зазначив, що це має бути зрозумілим кожному, як і виклик, який стоїть перед українським народом, який захищає свою територіальну цілісність і суверенітет.

Читайте також: Франція і Німеччина обіцяють посилити підтримку України на всіх рівнях

Канцлер зазначив, що всі згодні з тим, що кордони не можна змінювати силою.

«Ми – Німеччина, Європейський Союз та багато інших країн – прийняли дуже свідоме рішення підтримати Україну фінансово, гуманітарною допомогою і, звісно, також постачанням військової зброї, щоб вона могла захиститися. І ми запровадили санкції, які необхідні, щоб цю війну закінчити», - сказав Шольц.

Він визнав при цьому, що «існують різні точки зору з приводу того, як це оцінювати», і є країни, які голосували на користь росії в ООН. «Я не можу це акцептувати. І це неприйнятно», - заявив німецький канцлер. Він також наголосив на тому, що всі мають працювати над тим, аби покласти край цій загарбницькій війні, від якої постраждали багато країн і в Азії, в Африці, на півдні Америки.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса утримався від критики росії, натомість критикував антиросійські санкції, від яких, мовляв, постраждають інші країни. Він також наполягав на тому, що діалог - це єдиний спосіб, який Південна Африка вважає шляхом припинення «конфлікту». Свою позицію він обґрунтував тим, що з режимом апартеїду в Південній Африці було покінчено шляхом переговорів.

Читайте також: Україна має сама визначати свої військові цілі та кордони, заявляють у Берліні

Як повідомлялося, у березні під час голосування на засіданні Генасамблеї ООН щодо резолюції проти російського вторгнення Південна Африка утрималася разом із групою з 17 африканських країн (загалом утрималися 35 країн, проти були 5).

Південна Африка стала останнім пунктом африканського турне Шольца, під час якого він відвідав також Сенегал і Нігерію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-