росіяни влаштували «банківський туризм» і обходять санкції через білорусь

росіяни влаштували «банківський туризм» і обходять санкції через білорусь

Укрінформ
Громадяни російської федерації задля обходу міжнародних санкцій їздять у білорусь, де оформлюють банківські картки Visa та MasterCard.

Про це повідомив керівника Офісу Президента України Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«росіяни обходять санкції через білорусь. Зараз стали популярними поїздки до Мінська у так званий «банківський туризм», щоб оформити карти Visa та MasterCard у білоруських банках. Ними можна розплачуватися за кордоном та в міжнародних онлайн-магазинах», - зазначив він.

За даними очільника ОП, спостерігається з боку росіян і «попит» на відкриття рахунків у банках Узбекистану.

Єрмак нагадав, що картки Visa та MasterCard, випущені на росії, не можна використовувати за кордоном для міжнародних онлайн-платежів, а карткові гіганти припинили роботу в країні з 6 березня через війну росії з Україною.

Читайте також: Світ поки не запровадив проти рф санкції, які змусять її заплатити за свої дії – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій.

Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-