У Казахстані заморозили $21,5 мільйона у філіях російських банків

У Казахстані заморозили $21,5 мільйона у філіях російських банків

Укрінформ
Керівник Агентства з регулювання й розвитку фінансового ринку Казахстану Мадіна Абилкасимова заявила, що близько 9,2 млрд тенге (21,5 млн доларів США) заморозили з запровадженням санкцій на рахунках у дочірніх російських банках у Казахстані.

Про це повідомляє «Informburo.kz».

«На тлі санкційних вимог окремими іноземними банками заблоковано кореспондентські рахунки в іноземній валюті «Сбербанк», «Альфа-Банк» та «Банк ВТБ (Казахстан)». В результаті цього, за даними банків, були заморожені залишки на цих рахунках банків на загальну суму близько 9,2 млрд тенге», – заявила голова фінрегулятора у відповідь на депутатський запит.

Зазначається, що по Сбербанку заморожено 2,7 млрд тенге (6,3 млн дол.), по Альфа-Банку – 6,2 млрд тенге (14,5 млн дол) та по Банку ВТБ (Казахстан) – 0,3 млрд тенге (700 тис. дол).

Крім того, іноземні банки заблокували платежі в іноземній валюті по окремих клієнтах Сбербанку на суму 2,9 млрд тенге (6,8 млн дол).

Читайте також: В Австрії заморозили €254 мільйони російських олігархів

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України та Сили територіальної оборони мужньо дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-