В Австрії заморозили €254 мільйони російських олігархів

В Австрії заморозили €254 мільйони російських олігархів

Укрінформ
В Австрії через війну рф проти України заморозили 254 млн євро активів російських олігархів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Austria Presse Agentur (APA).

«Відповідно до даних федеральної канцелярії, наразі в Австрії заморожено 254 млн євро активів, що належать російським олігархам. Спеціальна оперативна група на чолі з Управлінням державної безпеки та розвідки (DSN) МВС заморозила гроші на 97 рахунках», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчим вдалося виявити п’ять записів із земельної книги, які, вочевидь, служили для приховування активів. Наразі розслідуються інші підозрілі випадки. Крім того, з 27 травня почне працювати нова система звітності, що дозволить значно збільшити кількість знайдених рахунків та активів.

«Коли російські олігархи або їхні організації підтримують війну проти України, то вони є співучасниками звірств, які там відбуваються», – заявив у коментарі АРА канцлер Карл Негаммер.

За його словами, Австрія «зробить все, щоб санкції проти розпалювачів війни і прихильників путіна були вжиті без «якщо і але». «Цими заходами ми б’ємо по олігархах саме там, де їм боляче: по їхніх грошах», – додав Негаммер.

Читайте також: Фінляндія конфіскувала російського майна на €76 мільйонів

Як повідомлялося, з лютого 2022 року Євросоюз ухвалив п’ять пакетів санкцій через повномасштабний напад росії на Україну. 27 держав ЄС погодилися, серед іншого, накласти санкції на низку російських олігархів та їхні активи в Європі. Під санкції потрапили 1091 особа та 80 організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-