кремлівська пропаганда твердить, що Фінляндія проміняла дешевий газ на вступ до НАТО

кремлівська пропаганда твердить, що Фінляндія проміняла дешевий газ на вступ до НАТО

Укрінформ
кремлівська пропаганда почала поширювати новий фейк про те, що Фінляндія проміняла доступний російський газ на вступ до НАТО.

Як передає Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

"Нейтральна Фінляндія вирішила проміняти доступний російський газ на членство в НАТО. Жителі Фінляндії відмовились платити за російський газ в рублях. Щоб покрити дефіцит, Фінляндія збирається докупати газ в США за завищеною ціною", - твердять російські пропагандисти.

Усі повідомлення роспропаганди базуються на тому, що Фінляндія начебто поспіхом вирішила вступати до НАТО, що, як наслідок, призведе до втрати економічної стабільності країни без дешевого російського газу, зазначають у ЦПД.

Читайте також: Фінляндія конфіскувала російського майна на €76 мільйонів

Насправді нейтральна Фінляндія прийняла рішення подати заявку про вступ до НАТО у зв’язку з російською агресією проти України. Водночас, щоб убезпечити себе в майбутньому від російського газового шантажу, Фінляндія орендувала в компанії Excelerate Energy з США плавучий термінал для видобування та виробництва зрідженого природного газу, підкреслюють у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російський газовий монополіст "Газпром" 21 травня зупинив експорт газу до Фінляндії.

18 травня уряди Фінляндії та Швеції 18 передали офіційні заявки про приєднання до НАТО. Для завершення цього процесу всі 30 країн-членів Альянсу мають ухвалити відповідне рішення на національному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-