У Бундестазі закликають посилити тиск на рф для деблокування портів України

У Бундестазі закликають посилити тиск на рф для деблокування портів України

Укрінформ
Парламентська група ХДС/ХСС у Бундестазі закликає НАТО, ЄС та уряд Німеччини посилити тиск на логістичні можливості рф для розблокування українських портів.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Guildhall заявив депутат німецького Бундестагу, речник парламентської групи ХДС/ХСС з питань міжнародної політики Юрген Гарт.

«Парламентська група ХДС/ХСС у Бундестазі засуджує блокаду українських портів і закликає росію припинити тримати мир та його найуразливіші бідні спільноти у заручниках для продовження своєї беззаконної війни проти свободи та суверенітету України. НАТО, ЄС та федеральний уряд Німеччини мають поставити ціну за блокаду української продукції та посилити тиск на російські логістичні можливості рф, доки українська торгівля не буде розблокована», - сказав він.

Читайте також: Продовольча безпека: ООН шукає рішення для розблокування експорту з України через порти

Гарт додав, що поки цього не досягнуто, міжнародне співтовариство має знайти спосіб експортувати українське зерно залізницею, вантажівками або вдатися до будь-яких інших рішень, щоб зерно просто не згнило у сховищах.

Читайте також: Штати збираються надати Україні протикорабельні ракети для розблокування Чорного моря - ЗМІ

«Крім того, Німеччина має допомогти Румунії та Туреччині у виконанні їхньої ролі союзників по НАТО в акваторії Чорного моря», - зазначив Гарт.

Читайте також: «Дурнів немає»: в ОП відповіли на шантаж росії, яка вимагає зняття санкцій за розблокування портів

Як повідомлялося, в Україні через блокаду росією морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн ​​тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку і неминуче спричинить світову продовольчу кризу та зростання інфляції.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-