Міжнародні фінансові інституції об’єднали сили для реагування на продовольчу кризу

Міжнародні фінансові інституції об’єднали сили для реагування на продовольчу кризу

Укрінформ
Великі міжнародні фінансові інституції в різних регіонах світу об’єднали зусилля з метою пом’якшення наслідків продовольчої кризи, яка загострилася останніми місяцями через війну, розв’язану росією проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, яке привітало ініціативу міжнародних установ, передає Укрінформ.

«Війна росії проти України стала одним із останніх глобальних потрясінь, що лише різко погіршило гострий і хронічний брак продовольства впродовж останніх років, викликаний конфліктами, кліматичними змінами, економічним падінням, зокрема, через пандемію COVID-19», - зауважили в американському Мінфіні.

У цьому зв’язку підкреслюється, що міжнародні фінансові інституції «працюють швидко» над тим, щоб задіяти фінансову підтримку, участь у політичних рішеннях, технічну допомогу й інформаційну роботу для посилення глобальної продбезпеки.

Читайте також: Через війну росії в Україні голод поширився ще на 40 мільйонів людей по всьому світу - Блінкен

Таким чином, США привітали зусилля Азійського, Африканського й Американського банків розвитку, ЄБРР, Міжнародного фонду агророзвитку, Міжамериканського банку розвитку, а також МВФ і Групи Світового банку. Загалом ці інституції вже оголосили про готовність виділення в короткій перспективі, а також упродовж наступних років близько 35 мільярдів доларів США й близько 13 мільярдів євро.

Як повідомляв Укрінформ, 18-19 травня у штаб-квартирі ООН пройдуть Дні дії задля глобальної продовольчої безпеки. З цією метою плануються міністерські зустрічі на рівні глав зовнішньополітичних відомств десятків країн. Ініціативу очолюють Сполучені Штати, які головують у травні в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-