Намір Швеції та Фінляндії вступити до НАТО є прямо протилежним до бажань путіна – Боррель

Намір Швеції та Фінляндії вступити до НАТО є прямо протилежним до бажань путіна – Боррель

Укрінформ
Коли Швеція і Фінляндія увійдуть в НАТО, це значно зміцнить єдність та спроможності Європейського Союзу, і сам намір цих країн увійти в оборонний Альянс є прямо протилежним тому, що хотів би досягти путін.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ (на рівні міністрів оборони) заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо говорити про намір Фінляндії та Швеції стати членами НАТО. Переконаний, вони отримають потужну підтримку від всіх членів країн-членів, тому що це зміцнить нашу єдність та зробить нас сильнішими. Це є прямо протилежним до того, що путін хотів би досягти, коли намагався зупинити розвиток НАТО поблизу кордонів росії. Я думаю, що це буде хороша новина для Європейського Союзу, тому що це зміцнює нас та надає більше спроможностей для реагування на загрози на наших кордонах», - наголосив високий представник ЄС.

Він висловив сподівання, що Північноатлантичний альянс зможе знайти порозуміння з Туреччиною, яка має певні заперечення щодо членства Фінляндії та Швеції у НАТО.

«Щодо Туреччини… Я знаю, що Туреччина має певні застереження, та сподіваюся, що НАТО зможе їх подолати. З мого боку та зі сторони Ради міністрів оборони є потужна підтримка до цього членства. Переконаний, що Рада ЄС надасть найбільшу з можливих підтримку для членства Швеції і Фінляндії у НАТО». – додав Боррель.

Читайте також: Швеція підписала заявку на вступ до НАТО

Як вже повідомляв Укрінформ, у відповідь на вимоги російської федерації зупинити подальше розширення НАТО, а також після неспровокованої та брудної агресії, яку росія почала 24 лютого поточного року проти України, Швеція та Фінляндія, які до того дотримувалися нейтрального статусу, оголосили про рішення подати заявку на членство в НАТО. Цей намір національних урядів Фінляндії та Швеції зустрів переважну підтримку громадян та всіх політичних сил в обох країнах. Свою підтримку для такого кроку вже висловили більшість членів НАТО та офіційний Брюссель.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-