Прем’єрка Естонії закликає лідерів ЄС не дзвонити путіну

Прем’єрка Естонії закликає лідерів ЄС не дзвонити путіну

Укрінформ
Естонська прем'єр-міністр Кая Каллас заявила, що нині немає сенсу говорити з володимиром путіним, якщо Євросоюз дійсно хоче, щоб він зрозумів, що він перебуває в ізоляції.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила в інтерв’ю Euractiv.

«Я відчуваю, що якщо всі йому (путіну – ред.) постійно телефонують, він не отримує меседжа, що він в ізоляції. Тож якщо ми хочемо донести меседж про те, що насправді «ви ізольовані», не дзвоніть йому. В цьому немає сенсу. Він відчуває, що знаходиться у центрі уваги, тому що всі хочуть з ним поговорити. Але що ми маємо з цього? Я не бачу жодних результатів, тому що після всіх цих розмов була Буча, Ірпінь – ми не бачимо жодних ознак деескалації», – сказала Каллас.

Читайте також: Ми знаємо, що суверенна і незалежна Україна вистоїть – Блінкен

За її словами, з початку вторгення рф в Україну, канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон стали ледь не єдиними з лідерів ЄС, які проводять телефонні розмови з президентом рф володимиром путіним.

Глава уряду Естонії зазначила, що зусилля зупинити військову машину путіна в Україні, а також політично та військово ізолювати росію мають продовжуватися.

Читайте також: Розгром під Білогорівкою породжує в росії відчуття катастрофи - NYT

Як повідомлялося, президент росії володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну, яке здійснюється, у тому числі з території білорусі. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-