МОЗ Латвії закликало перенести бюро ВООЗ з неінфекційних захворювань за межі рф

МОЗ Латвії закликало перенести бюро ВООЗ з неінфекційних захворювань за межі рф

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Латвії Даніель Павлютс закликає до перенесення Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з профілактики та контролю за неінфекційними захворюваннями за межі росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DELFI з посиланням на департамент комунікацій МОЗ.

Цього тижня відбулася позачергова сесія Європейського регіонального комітету ВООЗ, на якій Павлютс повторив свій заклик до регіонального директора ВООЗ призупинити всі регіональні зустрічі в росії та перевести Європейський офіс ВООЗ з профілактики та контролю неінфекційних захворювань за межі росії.

У своїй письмовій заяві міністр наголосив, що вторгнення російської армії в Україну суперечить здоровому глузду та свідчить про повну відсутність совісті, оскільки воно спрямоване на мирних жителів, дітей, медпрацівників та гуманітарних співробітників. Павлютс наголосив, що необхідний сильний політичний сигнал для росії, враховуючи вплив спричинених рф руйнувань на Європу і світ в цілому.

Читайте також: Україна порушить у ВООЗ питання закриття Офісу неінфекційних хвороб у росії - Ляшко

Політик нагадав, що невдовзі після російського вторгнення в Україну міністри охорони здоров'я країн Балтії звернулися до ВООЗ, наголосивши на її головному завданні — забезпечення здоров'я та благополуччя, зокрема під час гуманітарних криз та воєнних конфліктів. Міністри країн Балтії закликали ВООЗ не допустити того, щоб одна з держав-членів організації підривала її основні цінності та принципи, не дотримуючись прав людей на здоров'я.

Держави-члени ВООЗ рішуче засудили воєнну агресію Росії в Україні. Країни Європейського Союзу та учасники сесії у спільній заяві закликають рф негайно припинити воєнні дії в Україні та діяти згідно з міжнародним правом.

Читайте також: Шмигаль закликав ВООЗ перенести свій регіональний офіс із москви до Києва

Європейський офіс ВООЗ з профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними (Офіс з НІЗ), що базується в Москві, було створено 2012 року.

З 24 лютого на території України її захисники героїчно відбивають воєнну агресію росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-