У Ризі готуються до знесення меморіалу «визволителям» у Парку перемоги

У Ризі готуються до знесення меморіалу «визволителям» у Парку перемоги

Укрінформ
Ризька дума у ​​п'ятницю вирішила розпочати всі підготовчі роботи, необхідні для майбутнього демонтажу радянського меморіалу «визволителям» у Парку перемоги.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LSM.

Уточнюється, що думська опозиція висувала заперечення, дебати тривали. У результаті рішення розпочати підготовку до знесення меморіалу було ухвалено 39 голосами проти 13.

На цьому фоні вдень під час несанкціонованого заходу на Ратушній площі Риги біля будівлі Думи було затримано п'ятьох людей, серед них – депутата Європарламенту Тетяну Жданок.

Читайте також: Сейм Латвії дав добро на знесення меморіалу «визволителям» у центрі Риги

Поліція стягнула на Ратушну площу у Ризі суттєві сили, щоб не допустити проведення несанкціонованого мітингу проти знесення радянського пам'ятника «визволителям». Поліцейські, зокрема з Батальйону спеціального призначення, розташувалися на вулиці, що прилягає до площі. Крім того, правоохоронці в масках розмістилися на верхніх поверхах будівлі Ратуші та спостерігають за площею.

Співголова Російської спілки Латвії Мирослав Митрофанов підтвердив Delfi, що його однопартійку Жданок затримано і буде доставлено до відділку поліції.

Як повідомлялося, Жданок була однією із небагатьох депутатів Європарламенту, які не підтримали березневу резолюцію проти російської агресії в Україні, за посилення санкцій проти рф, спрямовану також на надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Читайте також: У Коростені демонтували ще два радянські пам'ятники

У четвер латвійський Сейм ухвалив поправки до закону, що усувають юридичні перешкоди для знесення радянського меморіалу у парку Перемоги. Навколо цієї теми точаться дискусії. Це місце використовувалося проросійськи налаштованими силами щодо їхніх заходів, особливо – на 9 травня. На тлі повномасштабної російської агресії в Україні правляча коаліція почала наполягати на знесення радянського меморіалу «визволителям».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-