Референдум про входження Південної Осетії до складу росії призначили на 17 липня

Референдум про входження Південної Осетії до складу росії призначили на 17 липня

Укрінформ
Президент самопроголошеної республіки південна осетія Анатолій Бібілов призначив референдум про входження до складу росії на 17 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Фонтанка.ру з посиланням на указ Бібілова.

З нього випливає, що в бюлетені буде лише одне запитання: «Ви підтримуєте об'єднання республіки південна осетія та росії?».

Наприкінці березня прессекретар кремля дмитро пєсков говорив, що у москві «з повагою поставляться» до результатів референдуму в Південній Осетії з питання об'єднання з рф.

Читайте також: Україна ніколи не визнає «автономію л/днр» - Зеленський

8 травня у Південній Осетії відбувся другий тур виборів. За останніми даними ЦВК, чинний глава Анатолій Бібілов набрав 43,3% голосів, а його опонент Алан Гаглоєв – 54,2%. Інавгурацію Гаглоєва планують провести 24 травня.

Вибори відбулися на тлі неоднозначної реакції на відправлення жителів на війну в Україні на боці росії. Там уже загинули щонайменше семеро уродженців Південної Осетії. Наприкінці березня повідомлялося про повернення з фронту близько 300 військових із розташованої на її території російської військової бази.

Читайте також: російські «референдуми» на окупованих територіях України не будуть визнані – ЄС

Глава МЗС Грузії Давид Залкаліані раніше заявляв, що в умовах окупації референдум про входження Південної Осетії до складу росії не матиме юридичної сили.

південна осетія - самопроголошена держава на Південному Кавказі, створена рф за рахунок окупації частини Грузії. Більшість країн світу розглядають Південну Осетію як частину Грузії, натомість п'ять країн-членів ООН (зокрема росія) визнають її незалежною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-