ЄС має погодити ембарго на постачання російської нафти – Боррель

ЄС має погодити ембарго на постачання російської нафти – Боррель

Укрінформ
Євросоюз продовжує роботу над погодженням ембарго на імпорт російської нафти та повинен дійти згоди навколо цього питання на політичному рівні, тому що це стосується кожної з 27 країн-членів ЄС.

Про це перед початком зустрічі міністрів закордонних справ G7 сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний запис виступу високого представника ЄС оприлюднений на мультимедійному порталі ЄС.

Боррель відповів на запитання журналістів стосовно того, чи вдасться Євросоюзу подолати заперечення з боку Угорщини щодо запровадження ембарго на постачання нафти з росії.

«Ця робота триває. У понеділок міністри закордонних справ матимуть справу з цим. Я надам новий політичний імпульс для досягнення згоди. Переконаний, що така угода буде. Нам потрібна ця угода, і вона буде. Тому що нам необхідно позбавитися нафтової залежності від росії. Ми маємо розуміти особливі обставини у кожній з 27 країн-членів. Якщо немає згоди на рівні послів, у понеділок міністри на Раді міністрів із закордонних справ мають надати політичний імпульс, - я над цим працюю», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: рф треба зупинити системними довгостроковими санкціями - Єрмак

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст і селищ, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних і індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки, та опрацьовує шостий пакет санкцій, який поширюватиметься на поставки російських енергоносіїв. На цей час країнам-членам не вдалося досягти консенсусу навколо запровадження ембарго на постачання до країн ЄС російської нафти.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-