Макрон обговорив ідею щодо «Європейської політичної спільноти» з лідерами кількох країн

Макрон обговорив ідею щодо «Європейської політичної спільноти» з лідерами кількох країн

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон обговорив свою пропозицію створити нову “Європейську політичну спільноту”, яку він озвучив у виступі в Європарламенті 9 травня, з лідерами кількох країн.

Як повідомляє Єлисейський палац, про це йшлося під час сьогоднішніх телефонних розмов президента Макрона з президентом Італії Серджо Маттарелла, а також з прем’єр-міністрами Данії Метте Фредеріксен та Швеції Магдаленою Андерссон, передає Укрінформ.

Зазначається, що президент Макрон скористався розмовою з прем’єром Данії, щоб повернутися до своєї промови в Європейському парламенті в Страсбурзі 9 травня з нагоди церемонії закриття Конференції про майбутнє Європи. “Він послався на свою пропозицію щодо “Європейської політичної спільноти”. Обговорення відбудуться найближчими тижнями на рівні Європейської Ради”, - йдеться у повідомленні.

Стосовно розмови з прем’єром Швеції повідомляється, що лідери двох країн також звернулися до обговорення зазначеної пропозиції Макрона. “Обговорення було зосереджено, зокрема, на пропозиції президента Франції щодо “Європейської політичної спільноти”, яка стане предметом обговорення на Європейській Раді найближчими тижнями”, - йдеться у комюніке.

Крім того, вони обговорили поточний процес у Швеції щодо можливого членства країни у НАТО.

Читайте також: Замість членства в ЄС – Макрон пропонує для України щось незрозуміле

Під час розмови з президентом Італії Макрон також повернувся до своєї пропозиції створити «Європейську політичну спільноту», на що президент Маттареллі сказав, що “повністю згоден з нею”, - вказується у повідомленні й також додається, що “вона буде обговорена державами-членами у найближчі тижні”.

Крім того, зазначається, що президенти Франції та Італії обговорили тему війни, яку веде росія в Україні, та наголосили на важливості збереження єдності та тісної координації між європейськими партнерами та подальшої європейської підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу створити нову «європейську політичну спільноту», щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі, в тому числі йшлося і про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-