До МЗС росії викликали посла Польщі через інцидент у Варшаві

До МЗС росії викликали посла Польщі через інцидент у Варшаві

Укрінформ
До МЗС рф в середу викликали посла Польщі Кшиштофа Краєвського.

Про це повідомив під час пресконференції у Лодзі глава МЗС РП Збігнєв Рау, передає кореспондент Укрінформу.

“Що стосується наших відносин з російською федерацією, ми знаємо, що посла Польщі в москві викликали до МЗС росії”,- зазначив Рау.

Він додав, що не випереджатиме події, але у “міжнародних відносинах завжди діє принцип взаємності”.

Міністр підкреслив, що польська сторона намагалася переконати російську в безпідставності демонстрації, яку хотіло організувати посольство у Варшаві 9 травня. Цю позицію також було донесено у листуванні з мерією Варшави, де висловлено побоювання щодо можливості інциденту з огляду на чутливість цієї теми у польському суспільстві і для українців, які перебувають у Польщі.

Читайте також: Польські політики про інцидент з послом рф: Ми розуміємо емоції українців

“Польська сторона попереджала про можливість такого роду інцидентів як реакцію на воєнні злочини російської федерації в Україні”, - констатував глава польської дипломатії.

Водночас Рау зауважив, що попри цей інцидент МЗС Польщі стоїть на позиції, що дипломати іншої країни повинні перебувати під охороною.

Як інформувало агентство, українські активісти 9 травня облили рідиною червоного кольору посла рф в Польщі Сергія Андрєєва при спробі покласти вінок до пам'ятника радянським солдатам у Варшаві. Сотні українців заблокували делегації російського посольства підхід до пам'ятника, вигукуючи "фашисти”. російські дипломати так і не змогли покласти квіти і змушені були під охороною поліції залишити це місце.

Читайте також: Українська активістка отримує сотні погроз після того, як облила посла рф у Варшаві - ІМІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-