Поки у рф нинішній режим, сусідні країни в небезпеці - глава МЗС Литви

Поки у рф нинішній режим, сусідні країни в небезпеці - глава МЗС Литви

Укрінформ
Країни, що межують із росією, почуватимуться певною мірою в небезпеці, поки при владі в москві залишатиметься нинішній режим.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю AP заявив очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

«З нашої точки зору поки нинішній режим буде при владі, сусідні країни будуть певною мірою в небезпеці. Не тільки путін, а й увесь режим, тому що, знаєте, можна змінити путіна і його найближче оточення, але інший «путін» може стати на його місце», - вважає міністр.

Читайте також: У Литві 9 травня хочуть зробити Днем пам'яті жертв геноциду в Україні

За словами Ландсбергіса, поки у рф залишатиметься цей режим, готовий вести війни за межами російської території, сусідні країни перебувають у небезпеці.

«Тим, хто сумнівався після 2008 року в Грузії, і в 2014 році, коли почалася перша війна в Україні, вже доведено, що росія є країною-агресором. Це дуже зрозуміло», - додав глава МЗС Литви.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Radio Svoboda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-