В іспанський порт під прапором Мальти зайшло судно з російським вугіллям

В іспанський порт під прапором Мальти зайшло судно з російським вугіллям

Укрінформ
У порт прибережного іспанського міста Хіхон зайшло судно під прапором Мальти, завантажене російським вугіллям та нафтовим коксом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеву владу.

«Судно під прапором Мальти з російським вугіллям та нафтовим коксом пришвартувалося в місті Хіхон, що на півночі Іспанії», - йдеться в повідомленні.

Водночас місцеві посадовці підтвердили, що раніше в п’ятницю в порт міста Картахени, що на півдні Іспанії, також зайшло судно під прапором Мальти, завантажене російською нафтою.

Як зазначили в міністерстві транспорту Іспанії, російським кораблям заборонено заходити в іспанські порти, але заборона Євросоюзу на захід суден з російськими товарами із інших країн поки ще не діє.

Читайте також: Прокуратура Іспанії почала розслідування злочинів, пов’язаних з агресією рф

Як повідомлялося, 27 квітня Іспанія заборонила доступ у порт Барселони судну під прапором Мальти, що перевозило нехарчову пальмову олію та похідні вантажі, передані з російського судна «Андрій Первозваний».

Європейський Союз 8 квітня схвалив санкції проти імпорту вугілля, деревини, хімікатів та інших продуктів з Росії з метою зменшити торгівлю з рф після її вторгнення в Україну, але ці санкції ще не повністю введені в силу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-