Прокуратура Іспанії почала розслідування злочинів, пов’язаних з агресією рф

Прокуратура Іспанії почала розслідування злочинів, пов’язаних з агресією рф

Укрінформ
Генеральна прокуратура Іспанії розпочала національні розслідування злочинів, пов’язаних із російською агресією.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

«Співпраця із конфіскації активів та експертна допомога у розслідуванні воєнних злочинів рф - фокуси зустрічі із міністром юстиції Іспанії. Обговорили із Пілар Ллоп Куенка подальшу взаємодію на фронті справедливості. Генеральна прокуратура Іспанії розпочала національні розслідування злочинів, пов’язаних із російською агресією», - заявила Венедіктова.

За її словами, із колегами підписано меморандум про співпрацю щодо злочинів, скоєних під час збройної агресії росії проти України.

«З міністром юстиції зупинилися на кооперації із нашою Task Force для пошуку, арешту та конфіскації активів російських воєнних злочинців в Іспанії. Маємо синергійно працювати над тим, щоб винуватці міжнародних злочинів, які вчиняються в Україні, були притягнуті до відповідальності, а їхні статки пішли на відбудову та компенсацію жертвам. росія повинна заплатити за все», - заявила Венедіктова.

Читайте також: Трибунал для керівництва росії: на Банковій розповіли про хід переговорів

Також вона зазначила, що іспанський уряд готовий скерувати до України свою експертну місію.

Як повідомляв Укрінформ, експерти з воєнних злочинів, які працювали у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії, допомагають Офісу генпрокурора забезпечити невідворотність відповідальності рф.

Фото: ANNA-News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-