російські хакери намагалися атакувати німецькі урядові сайти

російські хакери намагалися атакувати німецькі урядові сайти

Укрінформ
російські хакери спробували здійснити кілька кібератак на німецькі урядові структури, але вони не були успішними.

Це підтвердив речник МВС Німеччини Максімілліан Калль на брифінгу в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Можу підтвердити, що в Німеччині проти урядовців були здійснені атаки. Вони не були успішними. Витоку даних не було. Атаки не завдали шкоди», - запевнив речник.

За його словами, це були «технічно відносно прості атаки», так звані denial of service (тимчасова відсутність доступу до вебсайтів), які було успішно відбито завдяки стандартним механізмам кіберзахисту. Програмне забезпечення не було пошкоджене. Експерти розслідують ці кібератаки.

Калль також зазначив, що після початку повномасштабної війни росії проти України кібератаки на німецькі структури та об’єкти критичної інфраструктури посилилися, але серйозних зафіксовано не було.

Читайте також: Кібервійна: російські хакери використовують проти України два основні «інструменти»

Як повідомлялось, в середині квітня проросійські хакерські угруповання зробили спробу атакувати вебсайти німецьких аеропортів. Через короткий час після цього – ресурси федеральної поліції, Бундестагу та відомства канцлера. За даними ЗМІ, проросійські хакери атакували сайти німецьких органів безпеки, міністерств і політиків тощо. Вживалась методика ddos-атак, під час яких сервери «бомбардуються» такою великою кількістю запитів, що система не може впоратися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-