Китай провів військові навчання поблизу Тайваню

Китай провів військові навчання поблизу Тайваню

Укрінформ
Китай організував масштабні військові навчання поблизу із Тайванем, використавши багато авіації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Минулого тижня збройні сили Китаю провели новий етап військових навчань поблизу Тайваню з метою покращення спільних бойових операцій”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що з п’ятниці до неділі участь у навчаннях брали військово-морські та повітряні сили Китаю.

Читайте також: Японія, Фіджі та Палау стурбовані пактом між Китаєм і Соломоновими Островами

За даними міністерства оборони Тайваню, до навчань долучилися китайські бомбардувальники, винищувачі та літаки, які протистоять підводним човнам.

“Упродовж останніх двох років Тайвань жаліється стосовно регулярної китайської військової активності, переважно зосередженої у південній та південно-західній частинах протиповітряної ідентифікаційної зони острова”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Китай провів нараду з банкірами щодо захисту від можливих санкцій США - FT

Агентство нагадує, що Китай ніколи не відмовлявся від можливості застосувати силу для повернення демократичного Тайваню під свій контроль.

“Уряд Тайваню відкидає китайські закиди стосовно свого суверенітету, стверджуючи, що лише 23 млн жителів острова можуть вирішувати його майбутнє”, - зауважується у матеріалі.

Читайте також: Китайські літаки порушили авіапростір Тайваню

Видання додає, що Тайвань підвищив рівень своєї військової готовності після початку російського вторгнення до України. Китай розкритикував це рішення, зазначивши, що “Тайвань - не Україна”.

Останні кілька місяців китайські літаки регулярно порушують авіаційний простір Тайваню. КНР вважає Тайвань складовою своєї території та ніколи не відмовлявся від планів повернути його під свою владу силою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-