путін намагається перекрутити історію для виправдання війни проти України – Блінкен

путін намагається перекрутити історію для виправдання війни проти України – Блінкен

Укрінформ
Попри спроби путінської росії викривити історію Другої світової війни, щоб виправдати нову агресію в Європі, саме Україна зараз втілює дух переможців над нацистами.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена з нагоди 77-ї річниці перемоги в Європі, передає Укрінформ.

«У той час, як у Європі знову вирує війна, ми повинні з більшою рішучістю протистояти тим, хто прагне маніпулювати історичною пам’яттю задля просування власних амбіцій», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що перемогу над нацистами потрібно розглядати не як досягнення однієї окремої країни, а як результат колективного героїзму й жертовності.

«Президент путін намагається перекрутити історію у спробах виправдання своєї неспровокованої й жорстокої війни проти України. Ті, хто вивчає минуле, знають, що Президент Зеленський і хоробрий народ України втілюють дух людей, які перемогли під час Другої світової війни», - зауважив Блінкен.

Держсекретар США зазначив, що українці зараз мужньо захищають свою країну, власну демократію й законне майбутнє України в цілій, вільній і мирній Європі.

«Коли ми відзначаємо завершення Другої світової війни в Європі, ми маємо священний обов’язок перед полеглими: говорити правду про минуле й підтримувати всіх, хто зараз стоїть на захисті свободи», - акцентував глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він підкреслив, що трансатлантична спільнота «була й залишається важливою для нашого прогресу до більш безпечного, справедливого й процвітаючого майбутнього».

Читайте також: НАТО підтримуватиме Україну до повної перемоги над росією - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім неодноразово заявляв, що Сполучені Штати не дозволять путіну привласнити перемогу в Другій світовій війні. Адже вона була результатом зусиль широкої коаліції, тому кремль не може використовувати це свято в особистих цілях для виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-