На Фіджі конфіскували яхту російського олігарха Керімова

На Фіджі конфіскували яхту російського олігарха Керімова

Укрінформ
Влада Фіджі конфіскувала супер'яхту російського олігарха Сулеймана Керімова вартістю 300 мільйонів доларів за запитом США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США визначило Керімова як члена групи російських олігархів, які отримують прибуток від російського уряду шляхом корупції та його діяльності по всьому світу, включаючи окупацію Криму.

У вівторок суд Фіджі постановив, що США можуть заарештувати супер'яхту, через кілька тижнів після того, як вона прибула і була затримана поліцією.

Розкішне судно Amadea прибуло на Фіджі минулого місяця після 18-денного переходу через Тихий океан з Мексики.

Читайте також: Греція арештувала російський нафтовий танкер

Керімов потрапив під санкції США в 2014 і 2018 роках у відповідь на дії росії в Сирії і в Україні. Він також потрапив під санкції Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Мін'юст США створив робочу групу KleptoCapture, яка слідкуватиме за дотриманням введених проти росії санкцій, порушників піддаватимуть судовому розслідуванню, а в разі неможливості арешту будуть накладати арешт на активи та конфісковуватимуть майно.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Зокрема уряди різних країн конфіскували розкішні судна і вілли, що належать російським мільярдерам, у зв'язку з санкціями, введеними проти росії через її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-