Greenpeace - проти палива з рф: активісти залізли на будівлю офісу Fortum у Фінляндії

Greenpeace - проти палива з рф: активісти залізли на будівлю офісу Fortum у Фінляндії

Укрінформ
Активісти Greenpeace під час протестної акції залізли на розташований у фінському місті Еспоо головний офіс енергетичної компанії Fortum.

Вони розгорнули на стіні будівлі банер, на якому написано Stop fueling war, тобто "Припиніть розпалювати війну". Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Згідно з заявою речника фінського відділення Greenpeace Юусо Янхунена, банер покликаний нагадати про те, що компанія Fortum, яка знаходиться в державному володінн, через свою дочірню компанію Uniper, як і раніше продовжує купувати викопне паливо з росії.

"Таким чином Fortum мільйонними платежами продовжує підтримувати російську військову машину та російську державу", - сказав Янхунен.

Читайте також: Кулеба: Бути проти нафтового ембарго - означає бути на боці росії

Німецька компанія Uniper, яка є "дочкою" фінського концерну Fortum, останнім часом піддавалася критиці за те, що вона готова була поступитися вимогам президента рф путіна платити за постачання російського газу в рублях через російський банк. Це було б порушенням економічних санкцій ЄС.

«Відповідно до ЄС, покупки через цей банк стали б порушенням санкцій. Фінська держава має відповідати за те, що держкомпанія через другі руки торгує з країною, яка бере участь у війні», – нагадує Янхунен.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: Greenpeace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-