росіян, які живуть у Нідерландах, залякують телефонними дзвінками з батьківщини - ЗМІ

росіян, які живуть у Нідерландах, залякують телефонними дзвінками з батьківщини - ЗМІ

Укрінформ
росіяни, які проживають у Нідерландах, налякані телефонними дзвінками з рф - їх розпитують про ставлення до війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Ті, хто телефонує росіянам у Нідерландах, кажуть, що є представниками влади, і запитують, чи підтримує особа, якій телефонують, дії росії в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, такі дзвінки отримує молодь, яка навчається у Нідерландах і брала участь в акціях протесту проти російської агресії.

Також наводиться приклад, коли росіянці, яка розмістила зображення українського прапора у Фейсбуці, зателефонували та розпитували про її ставлення до ситуації в Україні.

Читайте також: Нідерланди припинили видачу віз росіянам

Зазначається, що росіяни, які проживають в Нідерландах, мають доступ до незалежних засобів масової інформації та продовжують контактувати з родиною чи знайомими в росії. Влада рф вважає критичні погляди, які вони висловлюють, небажаними.

Нідерландська Служба загальної розвідки (AIVD) знає про цю ситуацію.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-