Нова Зеландія вводить санкції проти політичних еліт росії й оборонних установ

Нова Зеландія вводить санкції проти політичних еліт росії й оборонних установ

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії оголосив, що запроваджує додаткові санкції проти російських політиків і оборонних установ, які підтримують дії президента рф володимира путіна в Україні, як частину поточної відповіді уряду на війну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт уряду країни.

«Цими санкціями ми демонструємо намір продовжувати переслідувати тих, хто несе відповідальність за вторгнення росії в Україну. Оскільки військова машина президента путіна продовжує свої незаконні атаки, і коли з’являються нові розкриття звірств, ми сповнені рішучості покласти витрати на тих, хто причетний. Ми підтримуємо народ України і прагнемо притягнути до відповідальності президента путіна та його команду розпалювачів війни», - заявила міністр закордонних справ Наная Махута.

Читайте також: Норвегія приєдналася до п'ятого пакета санкцій ЄС проти росії

Як зазначається, останній раунд санкцій спрямований на 170 членів ради федерації росії, а також на шість компаній і організацій оборонного сектору, які сприяли посяганню на суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, уряд Нової Зеландії посилив санкції щодо більш ніж 400 осіб, яким раніше заборонили в'їзд до країни.

У МЗС країни наголосили, що це ще більше заборонить їм вести діяльність у Новій Зеландії, а також не дозволить державі стати «фінансовим притулком для тих, хто причетний до незаконної діяльності росії в Україні».

Читайте також: Угорське «вето» на ембарго російських енергоносіїв є предметом торгу з ЄС - Зеркаль

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-